Historie

Op deze pagina willen wij u graag een stukje van de lange voorgeschiedenis en het ontstaan van ons Aannemersbedrijf laten zien.

In 1896 op 15 jarige leeftijd begon Pieter Bouwknegt als timmerman bij de plaatselijke aannemer W.Woldman om drie jaar later in 1899 als zelfstandig timmerman aan de slag te gaan met daarbij nog een klein landbouwbedrijf. Hij was niet alleen timmerman maar kon ook klompen maken en was daarnaast ook als rietdekker actief. (foto 1)

In de jaren dertig kwamen de zonen Klaas en Hendrikus in de zaak maar deze zijn later als twee zelfstandige aannemers bedrijven in Nijeveen verder gegaan.

Pieter Bouwknegt woonde en werkte in de boerderij aan de Kolderveense Bovenboer nummer 28 waar later de zoon Hendrikus ging wonen en werken. (foto 2)

In 1949 begon zoon Klaas Bouwknegt als zelfstandig aannemer aan de overkant op Kolderveense Bovenboer nr. 25 waar hij het bedrijf ging uitvoeren. (foto 3)

Hieronder ziet u twee foto’s van de bouw van een boerderij door vader en zonen Bouwknegt.

bouw-boerderij       bouw-boerderij-001

 

In 1954 kocht Klaas Bouwknegt de voormalige grasdrogerij aan de Kolderveense Bovenboer 5 om deze te verbouwen tot woning en werkplaats en ging daar in 1955 naartoe verhuizen. Later is het adres Schuurmansweg 6 geworden. Hieronder ziet u twee foto’s uit 1969 waar vader Klaas samen met de twee zonen Roelof en Piet, welke toen als timmerman bij vader werkten bezig zijn met de bouw van een bungalow in De Wijk. (foto 4)
 

de-wijk-1969-001       de-wijk-1969

 

Inmiddels zijn we in 1975 aangekomen en kwam de derde generatie in beeld, zoon Piet kwam bij vader werken om al naar twee jaar het bedrijf van vader Klaas over te nemen aangezien deze inmiddels 65 jaar was en het dus wel wat rustiger aan wou gaan doen. We maken even een sprong naar 1999 wanneer wij het 100 jarig bestaan vieren van Aannemersbedrijf Bouwknegt, iets dat toch wel een uitzondering genoemd mag worden!

100-jarig-bestaan-1999-003

 

In 2009 hebben wij op bescheiden schaal het inmiddels 110 jarig bestaan van het bedrijf gevierd samen met de werknemers Klaas en Henri. Vanaf 2000 is zoon Klaas in de zaak bij vader Piet   komen werken als timmerman en is hij als de vierde generatie Bouwknegt vanaf 2009 bij in de zaak gekomen als medevennoot. De zaak is inmiddels een vof geworden samen met Piet, Klaas en Marianne.
 

Het bedrijf gaat gewoon verder onder de naam Aannemersbedrijf Piet Bouwknegt vof en werken zo verder aan de diverse projecten zoals u elders op deze website kunt bekijken. Zoals u hier kunt zien is met de komst van Milan de zoon van Klaas ook de vijfde generatie Bouwknegt alweer van de partij.

Piet Klaas Milan 2010